PureLocals duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer uit Halle trommelt goede vriend Dominique Persoone op voor een exclusief etentje in… een leeg Sportpaleis. Het duo laat die unieke ervaring veilen voor de muzieksector tijdens de veiling BidForLIVE2020. “Sinds mijn achttiende miste ik geen enkele Rock Werchter-editie. En in de AB was ik jaren vaste klant”, vertelt Andy. “Ik hoop dus dat we na deze crisis snel opnieuw van live muziek kunnen genieten.” (source HLN) 


Het was Coralie Berael, manager van concertzaal Vorst Nationaal die Andy belde voor de veiling. “Ze is één van mijn beste vriendinnen”, vertelt Andy. “Ze vroeg me om iets speciaals te doen. En zo kwamen we bij dat etentje in het Sportpaleis uit. Wie dat diner koopt zal echt iets unieks ervaren. In dat Sportpaleis is plaats voor meer dan 18.000 toeschouwers. Daar met twee ‘parterre’ de voeten onder tafel schuiven moet toch een speciaal gevoel geven. We gaan de mensen waar voor hun geld geven. In welke vorm en wanneer alles zal plaatsvinden hangt van de coronamaatregelen af, maar ook van wie het etentje koopt. Ik wil er gerust een show van maken, maar het mag net zo goed ‘casual’. Alles is bespreekbaar. Ik heb begrepen dat er zelfs een mini-concertje aan gekoppeld wordt.”

Die urenlange treinrit bleek nog te kort om alles te vertellen aan elkaar. Daar is een vriend­schap ontstaan. Ik kom heel goed overeen met Dominique. We krijgen zelfs de vraag of we geen broers zijn. Allebei kletskop en kleine oogjes… (lacht)

Andy De Brouwer

Twee kletskoppen bij elkaar

Chocolatier Dominique Persoone en Andy De Brouwer leerden elkaar een paar jaar geleden kennen toen ze samen een programma maakte voor kookzender ‘Njam’. Ze trokken naar het zuiden van Frankrijk voor de reeks ‘Bordeaux Ontkurkt’ en later volgde ‘Belgium Loves Bordeaux’. “We hebben pas echt eens goed kunnen praten toen we samen de TGV naar Bordeaux namen voor die eerste samenwerking”, zegt Andy. “Je hoopt natuurlijk altijd dat er een klik is als je samen aan iets werkt. Maar het werd veel meer. Die urenlange treinrit bleek nog te kort om alles te vertellen aan elkaar. Daar is toen een vriendschap ontstaan. Ik kom heel goed overeen met Dominique. We krijgen zelfs de vraag of we geen broers zijn. Allebei kletskop en kleine oogjes… (lacht). Zelfs in Frankrijk waar niemand ons kent vroeg men ons dat. Best grappig. Dus toen Coralie aanklopte, wist ik dat Dominique mijn perfecte partner in crime kon zijn.”

Concerten meepikken

Andy zit zelf in de horeca als zaakvoerder van restaurant Les Eleveurs en weet dus heel goed dat de coronacrisis grote gevolgen kan hebben. “In de evenementensector is dat niet anders”, zegt hij. “Van artiesten en muzikanten tot roadies, zaalverhuurders, cateraars en verhuurbedrijven,… Duizenden mensen zijn getroffen en hebben geen perspectief. De veiling Live 2020 kan maar helpen. Dominique en ik zullen alles gratis doen zodat er hopelijk een mooie som overblijft voor de mensen die het nodig hebben. Ik hou er zelf enorm van om concertjes mee te pikken. Toen ik in Brussel vlak bij de Ancienne Belgique woonde was dat zelfs het liefste wat ik deed. Dan sprak ik met enkele vrienden thuis af om iets te eten en trokken we naar de AB. Nadien dronken we nog enkele pinten in de stad. Dat zijn mooie herinneringen. En sinds mijn achttiende heb ik geen enkele Rock Werchter gemist. De festivals pik ik graag mee. Dat is nu allemaal weggevallen. Ik hoop dan ook dat we na de coronacrisis snel opnieuw naar optredens kunnen gaan. En intussen reken ik er op dat Live 2020 toch enkele mensen in die sector kan helpen.”

Wie wil bieden kan doorklikken op deze link.

Meer items PureLocals duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

PureLocals leden vallen internationaal in de prijzen

Dat onze PureLocals leden top producten hebben, daarvan hoef je ons uiteraard niet meer te overtuigen. Maar nu raken ook meer en meer internationale markten onder de indruk van de kwaliteit van deze Belgische producten. De awards volgen elkaar op….

Op persreis met Cala Kumquat naar de Andalusische bakermat

Onlangs organiseerden we met PureLocals en Puredeluxe een persreis voor de eigenaar van Cala Spirits; Thierry Verhoeven. In samenspraak met de klant boetseerden we een prachtige persreis in elkaar naar de Andalusische bakermat van Thierry zijn Cala Kumquat Gin. Aan boord 7 journalisten van de Franstalige pers gaande van TV over radio en de geschreven pers.

Apéro-time with Gili & Jules : winactie

WEDSTRIJD: Een verrukkelijk Gember Elixir en een knapperig koekje dat is een match made in heaven! Deze apéro box van Gili in samenwerking met Jules Destrooper bevat Gember Elixir en amandelbroodjes en is echte een verwennerij voor elke gelegenheid.

Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Sterrenchef Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, 1*) kookt voor het goede doel samen met andere Northseachefs. Omdat ook de minderbedeelden een lekkere maaltijd verdienen tijdens de eindejaarsperiode!

Steun de Horeca in Durbuy door de doneeractie van PureLocals

In samenspraak met Roger van Damme hebben wij beslist om deze doneeractie op te zetten ten voordele van het volledige dorp van Durbuy.

Deluxe Distillery valt 3x in de prijs op internationale competitie

Tweemaal brons voor de Blind Tiger Gin en één keer zilver voor de Mary White Vodka!

Dominique Persoone onderneemt actie en zet zich in voor de stichting Natte Snoetjes

Heerlijke chocolade ten voordele van de getroffen dieren van de watersnood. Vanaf vandaag te koop bij Chocolate Line in Brugge & Antwerpen.

PureLocals lid Andy De Brouwer, gastheer en sommelier van Les Eleveurs, breidt uit met de gloednieuwe Vloei-Bar.

In volle coronacrisis richtte Andy zijn nieuwe, hippe bar op waar je kan om te genieten van een heerlijk hapje en drankje én dat in een retro setting!

Roger van Damme haalt al zijn kookspullen uit de kast om te kunnen bakken met Désirée

Bakplezier gegarandeerd met de nieuwe bakmixen van Désirée by Roger Van Damme! Van pannenkoeken tot botercake, van suikerwafels tot brownies en oliebollen! Ontdek ook de 3 verschillende soorten ambachtelijke granola.

PureLocals member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit PureLocals lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

PureLocals Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Het regent sterren onder de leden van PureLocals

Vandaag 11 januari werden de nieuwe Michelinsterren toegekend, virtueel dit jaar. Naast een nieuwe 3 sterren voor restaurant 't Zilte van Vicky Geunes, vielen ook verschillende leden van PureLocals in de prijzen!

Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 PureLocals leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 PureLocals leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. De focus ligt nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x