Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

Tussen ster en corona. Team ‘The Jane’** snakt naar heropening: “Wij willen zo snel mogelijk weer knallen”

(repost article Het Laatste Nieuws) 

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

Komende maandag worden de nieuwe Michelingids en bijhorende verzameling sterren voorgesteld. Voor de topchefs in dit land (hopelijk) een reden voor het eerste feestje sinds lang, na een 2020 vol lockdowns, verliescijfers en afhaalbakjes. Sterrenchefs over hun verloren jaar:The Jane in Antwerpen. 

photo credits: Jan Meuleneir 

Gianluca Di Taranto (32) uit Hever, maître-sommelier, werkt er al 6,5 jaar

“Hoe ik 2020 in één woord zou samenvatten? (denkt even na) Uniek, en dat bedoel ik niet alleen negatief. Natuurlijk was het voor de restaurantsector een jaar vol valkuilen en teleurstellingen, maar persoonlijk zaten er ook heel mooie kanten aan vorig jaar. Ik heb mijn zoontje, geboren in november 2019, van nabij zien opgroeien. Ik mocht kennismaken met online-wijndegustaties, wat beter meeviel dan verwacht. En ik ben toegelaten tot de ‘Masters of Wine’, één van de meest prestigieuze sommelieropleidingen ter wereld. Die inschrijvingsprocedure, met heel wat gesprekken en zelfs een dubbel toelatingsexamen, viel net tijdens de eerste lockdown. Zonder die plotse zee aan tijd had ik die stap misschien nog uitgesteld.” 

photo credits: Jan Meuleneir 

Al begin ik nu toch echt weer naar mijn job bij ‘The Jane’ te snakken. Ik mis vooral de buzz, het rumoer, de hectiek van een volle zaal. De kick als je een service die wat haperend dreigt te beginnen, toch perfect weet af te ronden. Ook mijn vrouw werkt in het restaurant — ze doet er de reservaties — wat betekent dat we allebei al maanden technisch werkloos thuiszitten. Niet evident — afgelopen september hebben we net gebouwd — maar ook daarover weiger ik te klagen. Integendeel: ik ben de Belgische overheid net dankbaar dat we nog altijd 70% van ons loon overhouden. Van heel wat collega-sommeliers in het buitenland, waaronder de VS, hoor ik dat zij het in deze periode met zo goed als niets moeten stellen. Als je dat hoort, weet je dat wij het hier zelfs in deze omstandigheden zo slecht nog niet hebben.”

“Wat ik mezelf in 2021 toewens? Wat ik iedereen toewens: een ‘Loire 2018'-jaar. Dat was een topjaar voor het ganse gebied tussen Nantes en Sancerre, voor élke druif, voor élke wijnstijl en zowel kwalitatief als kwantitatief. Hopelijk mogen wij dit jaar ook zulke slokken nemen.” 


Meer items Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

PureLocals leden vallen internationaal in de prijzen

Dat onze PureLocals leden top producten hebben, daarvan hoef je ons uiteraard niet meer te overtuigen. Maar nu raken ook meer en meer internationale markten onder de indruk van de kwaliteit van deze Belgische producten. De awards volgen elkaar op….

Op persreis met Cala Kumquat naar de Andalusische bakermat

Onlangs organiseerden we met PureLocals en Puredeluxe een persreis voor de eigenaar van Cala Spirits; Thierry Verhoeven. In samenspraak met de klant boetseerden we een prachtige persreis in elkaar naar de Andalusische bakermat van Thierry zijn Cala Kumquat Gin. Aan boord 7 journalisten van de Franstalige pers gaande van TV over radio en de geschreven pers.

Apéro-time with Gili & Jules : winactie

WEDSTRIJD: Een verrukkelijk Gember Elixir en een knapperig koekje dat is een match made in heaven! Deze apéro box van Gili in samenwerking met Jules Destrooper bevat Gember Elixir en amandelbroodjes en is echte een verwennerij voor elke gelegenheid.

Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Sterrenchef Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, 1*) kookt voor het goede doel samen met andere Northseachefs. Omdat ook de minderbedeelden een lekkere maaltijd verdienen tijdens de eindejaarsperiode!

Steun de Horeca in Durbuy door de doneeractie van PureLocals

In samenspraak met Roger van Damme hebben wij beslist om deze doneeractie op te zetten ten voordele van het volledige dorp van Durbuy.

Deluxe Distillery valt 3x in de prijs op internationale competitie

Tweemaal brons voor de Blind Tiger Gin en één keer zilver voor de Mary White Vodka!

Dominique Persoone onderneemt actie en zet zich in voor de stichting Natte Snoetjes

Heerlijke chocolade ten voordele van de getroffen dieren van de watersnood. Vanaf vandaag te koop bij Chocolate Line in Brugge & Antwerpen.

PureLocals lid Andy De Brouwer, gastheer en sommelier van Les Eleveurs, breidt uit met de gloednieuwe Vloei-Bar.

In volle coronacrisis richtte Andy zijn nieuwe, hippe bar op waar je kan om te genieten van een heerlijk hapje en drankje én dat in een retro setting!

Roger van Damme haalt al zijn kookspullen uit de kast om te kunnen bakken met Désirée

Bakplezier gegarandeerd met de nieuwe bakmixen van Désirée by Roger Van Damme! Van pannenkoeken tot botercake, van suikerwafels tot brownies en oliebollen! Ontdek ook de 3 verschillende soorten ambachtelijke granola.

PureLocals member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

PureLocals duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer en chocolatier Dominique Persoone veilen zichzelf ter ondersteuning van de getroffen muziek scene!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit PureLocals lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

PureLocals Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Het regent sterren onder de leden van PureLocals

Vandaag 11 januari werden de nieuwe Michelinsterren toegekend, virtueel dit jaar. Naast een nieuwe 3 sterren voor restaurant 't Zilte van Vicky Geunes, vielen ook verschillende leden van PureLocals in de prijzen!

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 PureLocals leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 PureLocals leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. De focus ligt nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x