Op persreis met Cala Kumquat naar de Andalusische bakermat

Onlangs organiseerden we met PureLocals en Le Loft Epicurien een persreis voor de eigenaar van Cala Spirits; Thierry Verhoeven. In samenspraak met de klant boetseerden we een prachtige persreis in elkaar naar de Andalusische bakermat van Thierry zijn Cala Kumquat Gin. Aan boord 7 journalisten van de Franstalige pers gaande van TV over radio en de geschreven pers. 

Tarifa, Spanje: toegegeven, toen Thierry ons toevertrouwde dat de oorsprong van zijn gin, Cala Kumquat, zich hier bevond dienden we toch even google maps erbij te nemen. Blijkt dat het dorpje zich bevindt op de meest zuidelijke punt van Europa, diep in Spanje. Vanaf de kustlijn zie het Afrikaanse continent! 

Met zijn expertise in de distilleerderij van Biercée en zijn liefde voor artisanale Belgische producten, had Thierry Verhoeven natuurlijk de wens om zijn eigen sterke dranken en bedrijf op te richten. In 2018 ontwikkelt hij een ambachtelijke gin. Maar niet zomaar een gin, hij wilde dat hij zich zou onderscheiden met subtiele en originele smaken. Nadat hij twintig jaar eerder in de ban was geraakt van de kumquat, wilde hij deze prachtige citrusvrucht in zijn gin verwerken en er de emblematische vrucht van maken voor zijn toekomstige reeks gedistilleerde dranken. 

Eigenaar van Cala Spirits Thierry Verhoeven

Françoise Heidebroek van de Finca Bio Jara

Thierry ontdekte de kumquat via de Belgische chocolatier Laurent Gerbaud, die orangettes op basis van kumquats had gemaakt.  Om zijn kumquat gin te ontwikkelen, ging hij op zoek naar kumquat producenten en ontmoette hij Françoise Heidebroek, een dame uit Namen die in Tarifa in het zuiden van Andalusië woont. Zij runt Finca Bio Jara, een familieboerderij, en werkt al vier jaar samen met Cala Spirits voor de levering van gecertificeerde biologische kumquats. Al meer dan dertig jaar teelt Finca Bio Jara zijn fruit met het grootste respect voor het milieu en de biodiversiteit. De letterlijke vrucht van deze samenwerking werd gedistilleerd in zijn Cala Kumquat Gin. In het spoor van zijn succesvolle lancering, bracht hij ondertussen een Cala Kumquat Vodka en Cala Kumquat Bitter uit. 

Om dit mooie verhaal bij de journalisten te krijgen verzorgde PureLocals dus een persreis naar Tarifa. Eens aangekomen in Tarifa, zochten we uiteraard meteen de iconische plek van de Kumquat boerderij op. We werden super hartelijk verwelkomd door de Françoise die ons rondleidde in haar boomgaard alwaar ze een viertal hectare Biologische Kumquats kweekt tezamen met Limequats. Na het prachtige verhaal van Françoise, was het een ongelofelijke ervaring om gewoon puur in een kumquat te bijten, ze zijn bio dus niet bespoten. Maar het feit dat je in een citrusvrucht bijt en opeet met schil blijft iets speciaals. De smaak zelf? Die is onbeschrijfelijk: een ware explosie van zoet sap dat ons doet denken aan een combinatie van sinaas, mandarijn met een lichte citroentoets.

Tijd om aan tafel te gaan en de hongerige magen van de journalisten te stillen. Voor de gelegenheid hadden we een top gastronomisch duo laten afkomen om op de boerderij een lunch te bereiden met Andalusische en Kumquat invloeden. De chef Gabriel Arnaud en zijn partner verdienden hun strepen in de beste restaurants ter wereld en baten Azulete uit in de nabijheid van Tarifa. Het werd een prachtige lunch met een ode aan de streek en een perfect pairing met de spirits van Thierry. 

Om wat te bekomen van deze intensieve maar boeiende persreis, checkten we in in het prachtige Boutique hotel La Residencia Puerto. Dit hotel is prachtig ingericht in de typische Moorse stijl die zo passend is voor deze streek. Alles klopt gewoon in dit hotel: van de fijne kamerinrichting tot en met de rustgevende patio met zwembad. 

Helaas hadden we niet veel tijd om van al dit prachtigs te genieten want ‘s avonds hadden we voor de genodigden een leuke strandwandeling voorzien tot op de meest zuidelijke punt van Europa. Helaas viel deze activiteit letterlijk en figuurlijk in het water. Ook in het uiterste zuiden van ons continent kan het klimaat grillig zijn…

Maar niet getreurd: vooraleer we met z’n allen terug naar Brussel afreisden, hadden we nog een top afsluitend Andalusisch diner in elkaar gebokst bij het beachfront restaurant El Chirinquito. Met zicht op de zee en het Afrikaanse continent genoten we van een exquise tapasavond in combinatie met de dranken van Thierry. 

Met een valies vol prachtige herinneringen en verhalen, en wat Kumquats, konden we terug vertrekken richting Brussel! 

Klant: Cala Spirits / website: https://www.cala-kumquat-spirits.com/nl/ontdek-cala-kumquat-spirits-de-topalcoholen-uit-belgie/

Organisatie van de Persreis was in handen van PureLocals & Le Loft Epicurien: website Le Loft Epicurien
Meer items Op persreis met Cala Kumquat naar de Andalusische bakermat

PureLocals leden vallen internationaal in de prijzen

Dat onze PureLocals leden top producten hebben, daarvan hoef je ons uiteraard niet meer te overtuigen. Maar nu raken ook meer en meer internationale markten onder de indruk van de kwaliteit van deze Belgische producten. De awards volgen elkaar op….

Apéro-time with Gili & Jules : winactie

WEDSTRIJD: Een verrukkelijk Gember Elixir en een knapperig koekje dat is een match made in heaven! Deze apéro box van Gili in samenwerking met Jules Destrooper bevat Gember Elixir en amandelbroodjes en is echte een verwennerij voor elke gelegenheid.

Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Sterrenchef Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, 1*) kookt voor het goede doel samen met andere Northseachefs. Omdat ook de minderbedeelden een lekkere maaltijd verdienen tijdens de eindejaarsperiode!

Steun de Horeca in Durbuy door de doneeractie van PureLocals

In samenspraak met Roger van Damme hebben wij beslist om deze doneeractie op te zetten ten voordele van het volledige dorp van Durbuy.

Deluxe Distillery valt 3x in de prijs op internationale competitie

Tweemaal brons voor de Blind Tiger Gin en één keer zilver voor de Mary White Vodka!

Dominique Persoone onderneemt actie en zet zich in voor de stichting Natte Snoetjes

Heerlijke chocolade ten voordele van de getroffen dieren van de watersnood. Vanaf vandaag te koop bij Chocolate Line in Brugge & Antwerpen.

PureLocals lid Andy De Brouwer, gastheer en sommelier van Les Eleveurs, breidt uit met de gloednieuwe Vloei-Bar.

In volle coronacrisis richtte Andy zijn nieuwe, hippe bar op waar je kan om te genieten van een heerlijk hapje en drankje én dat in een retro setting!

Roger van Damme haalt al zijn kookspullen uit de kast om te kunnen bakken met Désirée

Bakplezier gegarandeerd met de nieuwe bakmixen van Désirée by Roger Van Damme! Van pannenkoeken tot botercake, van suikerwafels tot brownies en oliebollen! Ontdek ook de 3 verschillende soorten ambachtelijke granola.

PureLocals member Raidillon lanceert nieuwe lentecollectie

Het Belgische luxe horlogemerk Raidillon breidt uit met deze lente collectie van luxury leather bags.

Désirée zorgt voor een heerlijke voorjaarsbrunch met de Paas Brunch box

Pasen, een feestdag waarbij een brunch niet mag ontbreken. Désirée by Roger van Damme speelde hierop in en wist de ideale, luxueuze en overheerlijke Paasbrunch box samen te stellen!

PureLocals duo Sommelier Andy De Brouwer en Dominique Persoone veilen intiem diner in leeg Sportpaleis

Sommelier Andy De Brouwer en chocolatier Dominique Persoone veilen zichzelf ter ondersteuning van de getroffen muziek scene!

Sommelier Gianluca Di Taranto en kok serveren 9-gangenmenu met aangepaste wijnen in “The Box”

Top sommelier Gianluca Di Taranto (The Jane 2*) lanceert unieke food & wine experience!

Dit PureLocals lid trapt alvast 'Dry February' creatief af!

Februari betekent 'een maandje zonder alcohol'. De 2 ondernemende zusjes van The Mocktail Club leren jou genieten met een grote G maar zonder alcohol!

PureLocals Member Dominique Persoone openhartig: "Ik doe soms stomme dingen, ja”

In een openhartig interview geeft de Belgische top chocolatier Dominique Persoone inkijk in wat hem drijft in het leven. Wat maakte van hem een top chocolatier? Welke levenslessen heeft hij gekregen? Hoe is zijn familieband en welke ambities koestert hij nog?

Het regent sterren onder de leden van PureLocals

Vandaag 11 januari werden de nieuwe Michelinsterren toegekend, virtueel dit jaar. Naast een nieuwe 3 sterren voor restaurant 't Zilte van Vicky Geunes, vielen ook verschillende leden van PureLocals in de prijzen!

Sommelier 'The Jane' Gianluca Di Taranto niet onverdeeld negatief over de impact van corona

En of ze bij het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ in Antwerpen honger hebben. Van afwasser Billal tot sommelier Gianluca tot chef Nick, allemaal willen ze hun normale leven liever gisteren dan vandaag weer oppikken. “Wij missen de hectiek van een vol restaurant. Stilzitten is niets voor ons.”

HORAL kent Lambic Award toe aan sommeliers Andy De Brouwer en Yanick Dehandschutter

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik.

3 PureLocals leden vallen in de prijzen bij de Gault Millau awards 2020

Ontdek hier het laatste nieuws over de Gault Millau awards 2020 waarbij 3 PureLocals leden in de prijzen vielen!

Persoone's praline voor keelkankerpatiënten

In dit artikel lezen we een mooi voorbeeld van hoe je aan purpose marketing kan doen. Hoe start je vanuit vaak accute noden van mensen een innovatieproces op met als uitkomst een product dat het leven van mensen verandert. Of hoe je als bedrijf een rol kan spelen in de maatschappij.

Sterrenrestaurant Sir Kwinten verwacht dit jaar niet meer te heropenen: “Maar alstublieft, schep een beetje duidelijkheid voor eindejaar”

Al sinds de eerste lockdown in maart biedt Sir Kwinten takeaway aan, en dat zal de komende weken niet anders verlopen. De focus ligt nu vooral op het einde van het jaar om een mooi afhaalmenu aan te bieden.

Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway (repost Article Het Laatste Nieuws)

Lees hier het verhaal van verschillende topchefs over hun overschakeling op takeaway tijdens de coronacrisis.

LE LOFT EPICURIEN EN CO BOOSTEN PREMIUM-EN LUXE SECTOR

Het strategisch communicatiebureau Le Loft Epicurien uit Leuven richt samen met enkele partners het verenigend platform LocalExclusives.be op. Dit B2B2C platform moet de Belgische premium- en luxe sector boosten tijdens en na de coronacrisis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x