David Gotlib: Het zit hem in de details

Diamonds are forever. Letterlijk en figuurlijk. David Gotlib groeide op in Antwerpen, het hart van de wereldwijde diamantindustrie. Hij is een diamantair van de derde generatie en leidt het familiebedrijf reeds twintig jaar met grandioos succes. Met zijn creativiteit vertaalde hij zijn passie voor diamanten in een uniek merk dat exclusieve en tijdloze manchetknopen ontwerpt voor mannen. David Gotlib, een man met flair voor detail en gevoel voor luxe. Pleased to meet you!


DAVID GOTLIB bestaat ondertussen uit zes adembenemende collecties die de fijnzinnige klant een breed scala aan exclusieve designs biedt. Oorspronkelijk waren de manchetknopen enkel verkrijgbaar via de webshop, maar ondertussen is DAVID GOTLIB gegroeid tot een internationaal merk en is verkrijgbaar in verschillende internationale verkooppunten. Van Japan tot Spanje en van de Verenigde Staten tot Frankrijk. 

In 2020 focuste DAVID GOTLIB zich voornamelijk op de Belgische markt en startte onder andere een samenwerking met de juwelierszaak Colman in Knokke en Antwerpen. Daarnaast opende het merk in het najaar ook een vitrine in het Hotel de Crillon in het charmante Parijs, één van de stads meest exclusieve plekken..

 

David, kan je mij eens vertellen hoe je jouw persoonlijk parcours hebt ervaren?

Ik ben in Antwerpen geboren eind jaren zeventig, een tijd waar vaak naar verwezen wordt als het gouden tijdperk voor diamanten. Zowel mijn vader als mijn grootvader waren diamanthandelaars en de discussies die ze thuis voerden waren dan ook vaak aan de handel gerelateerd. Mijn vader genoot ervan om ons uitleg te geven over de verschillende ruwe diamanten en hoe ze gesorteerd werden. Hij waardeerde hetgeen dat hen uniek en waardevol maakte.

Als kind hielp ik mijn vader (of dat dacht ik toch) de goederen sorteren voor ze geslepen werden in de fabriek. Ik kan zeggen dat mijn liefde voor diamanten er letterlijk met de paplepel ingegoten is. Anderzijds had ik het geluk een moeder te hebben die erg gepassioneerd was over kunst en cultuur wat me de kans gaf om mij ook op niet-professionele onderwerpen te focussen. Telkens we op vakantie waren, drong ze erop aan dat we alle musea en belangrijke kunstgalerijen bezochten en sprak ze constant over de schoonheid van kunst. Dankzij deze blootstellingen heb ik vandaag de dag een speciale connectie met kunst en creativiteit. 

Na mijn studies in Bank en Financiën, besloot ik het familiebedrijf te vervoegen. Vandaag manage ik deze al bijna twintig jaar. Dit heeft me in staat gesteld de wereld te zien, interessante mensen te ontmoeten en ongelofelijke dingen te zien. Maar er ontbrak nog iets. Mijn creatieve kant, mijn passie en verlangen om te creëren en te genieten van mooie zaken, werd onvoldoende gevoed. Ik besefte dat ik deze kant van mezelf meer moest ontwikkelen. Ik begon met interieur renovaties en decoraties en vond daar veel voldoening in. Zo leerde ik te focussen op details en mijn eigen pad te volgen door mijn persoonlijke touch toe te voegen aan populaire designs. Toch was ik nog op zoek naar iets meer, iets unieks.

Toen ik ter ere van de Bar Mitzvah van mijn oudste zoon, gouden manchetknopen van mijn net overleden grootvader erfde, wist ik het. Ik besloot mijn liefde voor diamanten te combineren met mijn creativiteit en een lijn diamanten en gouden manchetknopen op te starten.

Van wie of wat heb je het meeste geleerd?

Geleerd is een woord dat in het verleden spreekt. Ik probeer dagelijks bij te leren. Soms komt dit van een ouder, maar laatstens ook van mijn kinderen en zeker al de mensen die mij omringen. Het is door hen dat ik dagelijks mijn beslissingen neem en aanpas naar het beter toe.

Wat zou je nu niet meer opnieuw doen?

Ik zou alles terug opnieuw doen. Zonder mijn parcours, zou ik niet zijn wie ik ben vandaag.

Wat zou je sneller gedaan hebben?

De laatste jaren denk ik juist dat ‘sneller’ één van onze grootste pijnpunten is geworden. Sneller wil zeggen dat je niet van het heden kunt genieten. We leefden nooit zo lang als vandaag, maar toch hebben we een constant gevoel niet genoeg tijd te hebben voor wat we willen doen zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Focussen op het heden met een open blik voor de toekomst is het enige wat rust kan geven. We mogen zeker niet proberen om korter en sneller door de bocht te gaan.

David, kan je mij vertellen op welke verwezenlijking je het meest fier bent?

Ik kan daar moeilijk een score op plaatsen, maar ik kan in het algemeen tevreden terugkijken naar wat ik tot nu heb gedaan. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw waarmee ik 5 kinderen heb die me dagelijks herinneren aan hoeveel geluk een mens wel niet kan hebben. Op zakelijk vlak ben ik tevreden met meer dan de helft van mijn beslissingen, de rest is niet meer van belang.

Tot slot heb ik nog een laatste vraag. Wat is jouw grote volgende doel business en/of privé?

Dat verklap ik liever nog niet!

Alvast bedankt David en nog héél veel succes met alles!

Alle informatie over DAVID GOTLIB kan U hier vinden: Website DAVID GOTLIBMeer items David Gotlib: Het zit hem in de details

Pierre Marcolini: De "ambachtsman" van de chocolade die een wereldspeler werd door de wereld van de Belgische chocolade opnieuw uit te vinden.

We waren blij als een kind toen we de uitnodiging ontvingen voor een interview met Monsieur Marcolini zelf, één van de beste patissiers en chocolatiers van het land. De man heeft zijn wereldwijde chocolade-imperium opgebouwd in slechts een paar decennia. Het is tijd om de balans op te maken van zijn leven en met hem vooruit te kijken. Creatief meesterbrein, selfmade man, ondernemer en innovator: pleased to meet you : Pierre Marcolini!

Imperial Heritage Caviar: een verhaal van passie en traditie

Al eeuwenlang zien we kaviaar als symbool van luxe en verfijning, daarom wordt het ook wel het zwarte goud genoemd. Enerzijds vervuiling maar ook overbevissing, omwille van een stijgende vraag naar kaviaar, zorgden ervoor dat de populatie van steur in het wild snel achteruit ging. Een 20-tal jaar geleden bracht een nieuwe wetgeving hier verandering in en verdween kaviaar van de kaart in de meeste restaurants. Het was een uitdaging om terug tot die authentieke smaak van weleer te komen, maar passie gecombineerd met traditie werd het succesvol recept van Imperial Heritage Caviar. Op een duurzame wijze slaagden ze erin om deze delicatesse terug op het menu te zetten en werd het populairder dan ooit tevoren.

Guillaume Lambrecht, de ziel en spirit van Deluxe Distillery

Maak kennis met Guillaume Lambrecht, de persoon die achter de schermen van het Belgische bedrijf Deluxe Distillery ervoor zorgt dat alles in kannen en kruiken is. De kriebel voor het zelfstandig ondernemen brachten hem enkele jaren terug bij Deluxe Distillery en sindsdien is hij niet meer weg te denken bij de Belgische spirits branche.

Kaasaffineurs Van Tricht: Een gerijpte passie voor kaas

Ambachtelijk gerijpte kazen met een unieke smaak en verhaal! De Van Tricht familie is een familie met al meer dan 50 jaar een passie voor kaas. Hun zaak die al drie generaties bestaat, verkoopt producten die binnen- en buitenland kunnen bekoren. Frederic Van Tricht neemt ons mee door de rijke geschiedenis van zijn familiezaak en vertelt je meer over zijn unieke kazen. Pleased to meet you!

Johan Van Dyck, de man die met Seefbier de geschiedenis van het bier in Antwerpen herschrijft!

Aangespoeld in Antwerpen op het eilandje, tussen het Havenhuis en het MAS in Antwerpen, zwieren we de deur open van de über gezellige onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Het stoomt er letterlijk en figuurlijk van de bedrijvigheid wanneer we afspraak hebben met Johan Van Dyck, oprichter en bezieler van de Antwerpse Brouw Compagnie. Vader, Echtgenoot, Marketeer (van het jaar) maar vooral bierliefhebber in hart en nieren. Een prachtig verhaal van gedreven entrepreneurship.

Heighlon: high-end tailoring met een persoonlijke touch

Altijd al gedroomd van een kostuum en schoenen op maat? Heighlon gebruikt de allernieuwste digitale tools en een persoonlijke benadering om jouw ideeën tot leven te brengen. Pleased to meet you: Christophe Hautier, oprichter en bezieler van dit Belgisch bedrijf!

Niyona: Brusselse topkwaliteit in tailormade lederwaren

Dat Brussel bruist van creativiteit hoeft al langer geen betoog. De internationale vibe die er hangt resoneert vandaag meer dan ooit over de landsgrenzen met dank aan o.a. Stromae en Angèle. Tegen deze creatieve setting, brengen wij jullie vandaag het verhaal van het Brussels Creative duo Nina Bodenhorst en Jonathan Wieme, of kortweg Niyona. Zij bedenken en vervaardigen in house lederwaren die gegeerd zijn bij o.a. de top van Belgische gastronomie.

Ellen Lambrix: de creatieve duizendpoot achter de schermen van Atelier Alixe

Geïnspireerd op de namen van haar dierbaren, lanceerde Ellen Lambrix het kersverse Atelier Alixe. De nadruk ligt hier op de X. Het kan staan voor iets geheim, mysterieus, maar ook voor een kus. Ook in het creatief concept schuilt een mysterie, namelijk haar eigen morsecode met een twist: de X-code! Met hart en ziel maakt Ellen juwelen met een geheime boodschap die jouw mooiste herinneringen vertalen naar iets tastbaar. Pleased to meet you, Ellen!

Dierendonck: daar is vlees in de kuip

De kracht van Dierendonck en de smaak van hun vlees zit hem in drie kernwoorden. Ambacht, terroir en passie. Hendrik en zijn vader Raymond Dierendonck groeiden de afgelopen jaren uit tot dé referentie als het gaat over vlees.

Conte Negroni, de Belgische bitterzoete aperitief met een knipoog naar de roaring 20s

Negroni, afkomstig uit Italië, maar nu in een nieuw jasje gestoken. Ready-to-serve waarvan de drie ingrediënten ambachtelijk worden bereid in België. Maak kennis met Stefaan Maes, de man die op missie is om de Belgen massaal aan de Negroni te krijgen. Pleased to meet you!

Julémont horloges: when function follows form

Als kind was hij altijd al gefascineerd door esthetiek. Dit vertaalde zich in de studie fotografie, waar hij zijn passie voor kunst en zijn zoektocht naar schoonheid ten volle kon combineren. Ontmoet Bernard Julémont, de gepassioneerde ondernemer achter het gelijknamige Belgische luxe horlogemerk. Wij nemen u mee op een reis door het verhaal van zijn niet aflatende streven naar het beste design, esthetiek en elegantie.

Annabelle en Tom: hun passie voor bloemen en schoonheid bracht hen op het transformerend pad van Sensui

Tom De Houwer en Annabelle Ladrière zijn de drijvende krachten achter het Belgische Floral Art concept Sensui. Vlaamse bloemenkunst to the next level. Ontdek hier het verhaal van twee gepassioneerde mensen. Een verhaal over bloemen, schoonheid, creatie en ondernemerschap.

Ilse De Vis: de wilde ziel achter Wild Moon

Wild Moon staat ook voor alles wat je dichter bij jezelf brengt. Rustmomentjes, puurheid, de liefde voor jezelf, the little things in life.

Goedel Vermandere en Jan Arickx zijn de bezielers van Coup-de-foudre en creëren unieke, inspirerende lichtobjecten

Met een passie voor de schoonheid van de natuurlijke imperfectie en kunst, vervaardigen ze bewonderingswaardige lichtsculpturen die mensen weten te raken.

Eigenaar van Cala Kumquat, Thierry Verhoeven: van een gouden sinaasappel tot een droom die werkelijkheid wordt...

Thierry Verhoeven, een man die met hart en ziel werkt aan het waarmaken van zijn droom! Begin jaren 2000 ontdekte hij een sublieme mini citrusvrucht … de kumquat! Deze gouden sinaasappel werd het hoofdingrediënt van zijn toekomstige alcoholdrank, Cala Kumquat.

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs: het eco-powerkoppel achter de schermen van Gili Drinks

Enzo Mazza & Gaëlle Croonenberghs brachten Gili op de markt, een gemberdrank dat als enige drank in Europa zijn afval hergebruikt en het commercialiseert. Een enorme inspiratiebron voor wij wil investeren in duurzaamheid!

Glaces Franklin: een Belgisch succesverhaal dat smaakt naar meer!

Glaces Franklin, ontstaan uit een gepassioneerde droom: het ontketenen van een ware smaakrevolutie door terug te keren naar ambachtelijke en authentieke smaken. Een artisanale ervaring zónder toegevoegde suikers en bereid met de allerbeste lokale ingrediënten.

Sommelier Andy De Brouwer: de kurk waarop Les Eleveurs drijft

Een unieke combinatie van traditie, met een knipoog naar vandaag. De jonge, ambitieuze en gedreven sommelier Andy De Brouwer neemt ons mee doorheen de geschiedenis van het rustiek hotel en bistronomie Les Eleveurs.

Widukind Stockmans: de pracht en praal van Stockmansblauw

Ontdek het prachtige verhaal van Studio Piet Stockmans. Het verhaal van Belgisch handgemaakt porselein verheven tot een kunstvorm.

Aperotime met de zusjes Claessens van The Mocktail Club

Wanneer Marie Claessens plots intolerant wordt aan alcohol, ontwikkelt ze een eigen lijn van Mocktails. Het blijkt een doorslaand succes. Vandaag timmeren de zusjes naarstig verder aan de weg in zowel binnen- als buitenland

“Antwerps wijndomein Oud Conynsbergh: waar de grenzen van het onmogelijke worden benaderd”

In deze reportage nemen wij jullie mee naar het prachtige Belgische wijndomein Oud Conynsbergh. Een verhaal van een ondernemende groep vrienden met de gezamelijke passie om de best mogelijke wijn te maken met respect voor zijn terroir en omgeving.

Raidillon, sportieve luxe met Belgisch erfgoed

Door zijn liefde voor de auto(koers) Fabien de Schaetzen werd Raidillon geboren. Ontdek het sportieve luxeverhaal achter van het merk dat vernoemd is naar de iconische bocht op het circuit van Spa Francorhamps.

Roger van Damme (Het Gebaar, 1* en Désirée): de slagroom op de taart die nooit af is…

Roger van Damme nam een sprong in duister bij het openen van zijn restaurant 'Het Gebaar', maar zoveel jaren en avonturen later is zijn zaak uitgegroeid tot een succesvolle zaak. Daarnaast Blaast Roger nieuw leven in het merk ‘Désiré de Lille’ waarbij hij de zoete beleving naar zijn gekende niveau tilt.

Clem Vanhee/Atelier185 - Van het juiste blad gesneden

Ontmoet de man, de legende achter Atelier185, Clem Van Hee. Pleased to meet you! Zijn missie? Het best mogelijke mes maken, voor de beste chefs! Zijn damascusstalen messen worden gewaardeerd en geliefd door de top van de gastronomische wereld.

Koken met een hoger doel: Filip Claeys van de Jonkman (2*) & oprichter The Northsea Chefs

Kom meer te weten over het carrièrepad van Chef Filip Claeys, eigenaar van het het tweesterrenrestaurent De Jonkman en oprichter van The NorthSeaChefs. Een prachtig initiatief waarbij Belgische chefs Belgische duurzame Belgische visserij promoten.

Dominique Persoone: Belgiës top chocolatier on a human mission

Ontdek het avontuur van Dominique Persoone. Een avontuur van een chef die zich ontplooide tot chocolatier. Een chocolatier met een hart op de juiste plaats! Met zijn chocoladefabriek in Congo help hij mee aan de lokale tewerkstelling en draagt hij zijn steentje bij aan de bescherming van de gorilla's.

Sir Kwinten: Een lokale zoektocht naar de ultieme product ervaring

Sommelier Yanick Dehandschutter vertelt openhartig over het verleden, het heden en de toekomst van zijn wijnrestaurant Sir Kwinten. Hij vertrekt vanuit het idee dat de co-creatie van chef en sommelier elkaar versterken. Centraal in zijn aanpak staat de keuze van het product.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x